De historie van Damhuis rijwielbedrijf

In woord en beeld, de geschiedenis van Damhuis Rijwielbedrijf.
Mooi verwoord door Miranda Nijland. Dank jullie wel Indebuurt Hengelo!

Als klein meisje vond Marion het al leuk om te helpen in de winkel van haar vader: Rijwielzaak Damhuis. Nu de winkel verbouwd wordt en het aangrenzende pand van Vaneker Sport erbij komt, is dit voor René Damhuis een mooie aanleiding om het stokje door te geven aan zijn dochter Marion.

Eind vorig jaar jaar kocht Damhuis het oude pand van Vaneker aan de Oldenzaalsesestraat. Dat betekent dat ze naast de zaak aan de Leusveenweg aangrenzend er 500 meter ruimte bij krijgen. Dinsdag 9 juli 2019 vanaf 09.00 uur was de feestelijke opening van de nieuwe winkel en showroom.

Geïnspireerd

De verbouwing is aanleiding voor René Damhuis om na twee generaties het stokje door te geven aan zijn dochter Marion. “Dit is een goede tijd om hier in te stappen”, zegt Marion. “Ze voelt zich daarbij geïnspireerd door haar opa en vader. Ik vind het prachtig wat zij hebben opgebouwd. Van niks naar dit bedrijf is een hele prestatie. Nu komt alles samen.”

‘Er komen echt hele verschillende klanten en dat vind ik juist zo leuk’

Damhuis blijft het familiebedrijf dat al zoveel mensen in Hengelo en omgeving aan fietsen, brommers en bijbehorende service heeft geholpen. Wat ze het allerleukste vindt? “Het werken met klanten. Er komen echt hele verschillende klanten en dat vind ik juist zo leuk.”

Saloon

Opa Damhuis begon de fietsenzaak in 1934 aan de Jan van Galenstraat. “De winkel van toen lijkt op zo’n saloon uit een Western film”, vertelt Marion Damhuis. Voor de verbouwing is, met name achter de schermen, heel veel werk verricht. “We zijn nu veel zichtbaarder, vertelt Marion. Voor de nieuwe winkel aan de Oldenzaalsestraat kan makkelijker geparkeerd worden. En ook voor het leveren van goederen ligt deze locatie gunstiger.”

De werkplaats blijft op het vertrouwde adres aan de Leusveenweg. Bij Damhuis Rijwielzaak houden ze nog traditioneel pauze. Tussen 12.30 en 13.30 uur is de winkel even dicht.Door Miranda Nijland 6 juli 2019